Pazar 6'lısı: 6 Adımda Kendi Kitabını Oluştur

pazar 6'lisi pazar altilisi periodiclibrary esseve rin


İlk defa bir Pazar 6'lısı yazısını bu kadar erken yayınlamamın şokunu yaşıyor musunuz siz de? Öyleyse kervana hoş geldiniz. Erken yayınlıyorum ki temayla ilgili kafadaki soru işaretlerine cevap olsun. 

6 adımda kendi kitabımızı oluşturacağız ama nasıl? Bu tamamen size kalmış. Biliyorum biliyorum pek açıklayıcı olmadı. Ben yayınevi, tür, ana karakter, kapak gibi ayrı ayrı başlıklarla kitabımı oluşturmayı planlıyorum (bkz. hala planlamadım. yarın inş.) Ama siz isterseniz önsözünde ne yazacağından filme çekilse karakterleri kimin oynamasını isteyeceğinize kadar her şeyi yazabilirsiniz. Tamamen özgürsünüz.

Şimdi kaçıyorum. Yarın bu yazıyı güncelleyeceğim. Yarın tekrar ziyaret etmeyi unutmayın lütfen, keyifli günler ^___^

Güncelleme.

Geri geldiim. Neredeyse Kore dizisine kurban gidicekti Pazar 6'lısı yazım. Hangi Kore dizisi mi? W, tabii ki de. İzlemediğim 8 bölüm birikmiş. İki gündür yetişmeye çalışıyorum ama bayram temizliği falandır derken biraz zor oluyor. Şu an 14. bölümdeyim ve olaylarrrrrr olaylarrrr. Dizinin seyri SÜREKLİ AMA SÜREKLİ DEĞİŞİYOR VE BEN EKRAN BAŞINDA ÇARPINTI GEÇİRİYORUM. 14. bölüme başlamadan en iyisi yazımı yazıyım dedim. Yoksa diziyi bir daha bırakmam zor olucaktı zira her bölüm daha da heyecanlı olmaya başladı. Hala izlemediyseniz i z l e y i n. Sonra da gelin konuşalım jkljgh NEYSE gelelim asıl konumuza: 6 Adımda Kendi Kitabını Oluştur.

1.TÜR
Genç yetişkin&Fantastik. Siz de tahmin etmişsinizdir bunu bence. Benden çıkıcak kitabın başka türlerde olması biraz zor. 

2.ANA KARAKTER
Ana karakter kadın olur %99 ihtimal. Kesinlikle ama kesinlikle alaycı, esprili bir kişiliği olmalı. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten çekinmemeli ama bunu da insanları kırmadan yapmalı. Vazgeçtim çatır çatır doğruları söyleyen biri olsun herkes ayağını denk alsın kljkj Zeki ve çalışkan olmazsa olmaz özellikler tabii. Türümüz genç yetişkin&fantastik olduğuna göre kesin dünyayı kurtarması gerekiyordur. Eh bunun için de işleyen bir kafa şart. Merhametli ama fazla değil. Sadece hak edenlere. Öyle işte benim yazacağım bir karakter böyle olurdu üç aşağı beş yukarı. 
Üşenmedim sizler için ana karakterin dolabını oluşturdum :D Dünyayı kurtaracağımız için her daim koşmaya hazır, sade, şık ve pembe :D 


3.KAPAK
Gerçekten bir kitap çıkarıcak olsam grafikerimin benden çekeceği olurdu gerçekten. İnsan her gün kitap çıkarmıyor diyip her ayrıntısının mükemmel olmasını isterdim. Daha önce favori kitap kapaklarım diye bir yazı yazmıştım. Oradakilere benzer, minimalist, kitap konusuyla alakalı, ilk bakışta göze çarpan bir şeyler olabilir.

4.YAYINEVİ
Zaten çok ünlü, ne yazsam okunan bir yazar olsam daha elit yayınevlerini seçerdim ama daha ilk kitabını çıkarıcak bir yazar olduğumu düşününce en çok reklam yapan yayınevlerinden biri olan Pegasusu tercih ederdim.

5.CAST
Kitabım o kadar sattı o kadar sattı bir de film hakları alındı diye varsayalım şimdi de. Çok bilinen oyunculardansa kıyıda köşede kalmış, sahip olduklarını cevher henüz keşfedilmemiş olan oyuncuların oynamasını isterdim. Bir de ben kitapta nasıl tasvir ettiysem oyuncular da öyle olmalı. Ben kitapta sarı saçlı yazmışsam sarı saçlı olmalı. Siyah saçlı birini sarıya boyamalar falan ı-ıh kesinlikle kabulüm değil.

6.KURGU
Sissoylu gibi muhteşem ve orijinal bir kurgumun olmasını isterdim. Ama olmuyorsa da basit ama içinde mantık hataları barındırmayan, okurken insanı dünyadan soyutlayan bir kurgumun olması bana yeterdi. Zaten benim için asıl önemli olan karakterlerin verdiği duygu. Konu ne kadar harika olursa olsun karakterlerle bütünleşemedikten sonra pek bir önemi yok benim için.

Sonuç olarak öyle bir kitabım olsun kitap bittikten sonra okuyucular şöyle olsunlar:
Bir sonraki kitabımı bekleyen fanlar :D



 

Çok mu acımasız oldum ne? :D
Benim kitabım böyleydi işte. Siz de 6 adımda kendi kitabınızı oluşturduysanız lütfen benimle de paylaşın :> Şimdi size iyi okumalar diyor ve W'ya kaldığım yerden devam etmeye gidiyorum ^____^

Share:

4 yorum

  1. Edebiyat dünyasında acımasız yazarlar makbuldür. Bak George Martin'e. :D Şaka maka güzel bir kitap ortaya çıkarmış ha bu adımlardan :D Ana karakterle tarzımız da uyuştu, gözlüğüne bayıldıım :D Tema çok eğlenceliydi ya, hayal gücü patlaması yaşadık :D Bu arada, iyi bayramlaaaar :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman geleceğim parlak :D Ya keşke ben söylesem biri benim yerime hayalimdeki kitabı yazsa ben uğraşmasam :D O gözlükte benim de gözüm var ÇOK G Ü Z E L :')) Bu temaya benzer bir tema daha var yine hayalgücünün tavan yapacağı. Onun çıkmasını bekliyorum merakla :D
      Ayy teşekkürler, sana da iyi bayramlar :>

      Sil
  2. böyle bir kitap olsa okurdum ben :-) sen bu kitabı yazmayı düşün bence.

    o cast olayına ben de takığım. esmer adama sarışın sarışın adama esmer oynatmaları saçma geliyor. o tipte oyuncu bulamıyorlar sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken hayalimdi yazar olmak. Belki bir gün yazarım neden olmasın :D
      Kesinlikle ya etraf oyuncu kaynıyor bir de. Açlık Oyunlarındaki Peeta karakteri için Josh Hutchersonın seçilmiş olması hala sinirimi bozar.

      Sil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!