Pazar 6'lısı: Okulda Geçen 6 Kitap

Nasılsınııız? Benim için yaz tatilinin son günü. O yüzden biraz mutsuzum. Ama sadece biraz. Okul dönemi yoğun, sabah erken kalkmalı da olsa yazdan daha aktif oluyorum ilginç bir şekilde. Yaz döneminde hiçbir işim olmamasına rağmen okuma hızım hep düşük oluyor ama okul dönemi onca dersin arasında kitap okumak daha kolay oluyor nedense. Ben de böyle bir garibim ne yapalım.

Bu Pazar 6'lısının konusu da güne tam uygun, öyle değil mi? :D Sırf güne uysun diye diğer temaları çekilişle belirlerken bunu öyle yapmadım. Uzun lafı kısası gelsin Okulda Geçen 6 Kitap!

harry potter hogwarts jk rowling periodiclibrary
Hogwarts, tabii ki de. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma, İksir, Tılsım... Atın beni Hogwartsa devamsızlığın d'sini yapmazdım.
Masallardaki kahramanları, cadıları, prensesleri yetiştiren bir okulda geçen kitaptı. Bir şenlik için okumaya başlamıştım ama şenlik süresi içinde bitirememiştim. Bir sonraki şenlik listeme de ekleyemeyince bu kitap yarım kaldı benim. Üstelik ilginçti de. 
gece evi house of night zoe periodiclibrary
Evet, ergenlik yıllarında bu seriyi harıl harıl okuyanlardan biri de benim. Stark da Stark diye sıra arkadaşımın başının etini az yememişimdir. Güzel başlayan ama sonra aşk üçgen beşgenleriyle insanda gözlerini oyma isteği uyandıran bir seri oldu benim için. Tavsiye etmiyorum.
vampir akademisi rose hathaway bloodlines richelle mead vampire academy periodiclibrary
Bu yaz herhalde blogumda en çok bahsi geçen şeylerden biri Vampir Akademisi. Tüm söyleceklerimi tükettiğim için geçiyorum.
Neden diğer kitapların Türkçe adlarını yazıp bunun İngilizcesini yazdım? Çünkü Pariste Aşk olarak her yazışımda sinir katsayım artıyor. Böyle güzel bir kitabı Pariste Aşk gibi klişeler klişesi bir adla çevirenleri saygıyla anıyorum. LÜTFEN ADININ ÇİRKİN VE ÖTESİ OLMASINA ALDANMAYIN VE OKUYUN. 
Hex Hall vampir, büyücü, peri gibi doğaüstü yaratıkların gittiği yatılı bir okul. Ana karakterimiz Sophie bir büyücü. Sıradan bir büyücü değil bla bla bla...Klişe şeyler yine var ama bir şekilde kendini okutturuyor ve daha da önemlisi sevdiriyor. Seri yanlış hatırlamıyorsam üç kitaptan oluşuyor ve üç kitabı arka arkaya aralıksız okumuştum. Sonuyla beni biraz kahretse de okunur. Seriye genel puanım 3.5/5.

Bu türdeki kitapları okumayı sevdiğimden bu sefer listeyi hazırlamak kolay oldu benim için. Bu sırada okulda geçtiğini bilmediğim birkaç kitap öğrendim ve onları da attım okunucaklara. Öyle işte. Eğer siz de liste hazırladıysanız benimle paylaşmadan geçmeyin lütfen. 
Keyifli okumalar! ^____^


Share:

4 yorum

  1. ilk paragraf beni anlatıyor neredeyse. okul zamanı sürekli yaz tatili gelsin istiyorum ama okul dönemim daha dolu geçiyor. bu sene için de bir sürü planım var bakalım.

    ben de listemi yapmaya başlıyorum ama bu liste harry potter'sız olmaz :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gariplik bizde mi acaba :D Ben de üstten falan ders alıp iyice programımı doldurdum. Gerçekleşir umarım tüm planlarımız :>
      Kesinlikle olmaz hem de. Bekliyorum :))

      Sil
  2. Gece Evi'ndeki ana karakterin aşk hayatı beni hayrete düşürüyordu :D Bir süre sonra tüm gerçekçiliğini de kaybetti zaten. Anna and the French Kiss konusunda ben de aynı düşünüyorum, Paris'te Aşk ne ya -_- Kelimesi kelimesine yapsaydı şu isim çevirisini daha ilginç ve daha az mide bulandırıcı olurdu :D Hex Hall'u ilk defa duydum, çevirisi var mı? İyilik ve Kötülük okulu da okunmayı bekleyenlerden, ilginç olmasına sevindim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya. Zaten şu ana kadar Zoe gibi aynı anda 4857984 kişiyi seven bir karakter de okumadım (umarım okumam da) :D
      Sırf adı yüzünden kaybediyor güzelim kitap çok üzülüyorum. Yabancı yayınları güya orijinal adı ve kapağıyla yeniden çeviricekti ama hiç ses seda yok :(
      Var var tüm kitaplar çevrilmiş. Şimdiden iyi okumalaar :D

      Sil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!