Kore Dizisi Tanıtımı: Because This Is My First Life (2017)

Dizi Adı: Because This Is My First Life/This Life Is Our First
Türü: Romantik Komedi
Yönetmen: Park Joon Hwa
Senarist: Yoon Nan Joong
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 9 Ekim 2017
Yayınlandığı Günler: Pazartesi&Salı
Yayınlandığı Kanal: tvN


BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE KONUSU


Dizi, evinin bir odası için kiracı arayan Nam Se Hee ile evini erkek kardeşine kaptırmış yardımcı senarist olan Yoon Ji Ho'nun bir isim karışıklığı sonucunda birlikte yaşamaya başlamasını, günümüz neslinin iş hayatına, romantik ilişkilere ve evliliğe karşı tutumlarını konu almaktadır.

BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE OYUNCULARI VE KARAKTERLE

Lee Min Ki-Nam Se Hee: 30'larında, bilişim teknolojileri firmasında çalışan bir tasarımcıdır. Yüklü bir miktar krediyle ev sahibi olmuştur ama şimdi o krediyi geri ödemesi gerekmektedir. Hem para kazanmak için hem de kedisi Kitty'i besleyecek birinin olması için evin bir odasını kiraya vermiştir. Asla evlenmemeyi düşünen Nam Se Hee yeni kiracısı Ji Ho'yla tanışınca bu kararını sorgulamaya başlar.
Jung So Min-Yoon Ji Ho: Hayatını yardımcı senaristlik yaparak geçiren biridir. Kardeşiyle yaşadığı evden ayrılmak zorunda kalınca kendisine ev aramaya başlar ve yolu ilginç bir şekilde Nam Se Hee ile karşılaşır.
Kim Min Seok-Sim Won Seok: Yang Ho Rang ile tanıştıktan sonra değişim geçiren, "masum" bir kişiliği olan bir gençtir.
Kim Ga Eun-Yang Ho Rang: Ji Ho'nun en arkadaşıdır. Aynı zamanda Kim Won Seok'a aşıktır.
Esom-Woo Soo Ji: Ji Ho'nun yakın arkadaşıdır.
Park Byung Eun-Ma Sang Goo: Nam Se Hee'nin çalıştığı şirketin yöneticisidir.

BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE TRAILER

BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE OST'LARI
Yayınlandığında eklenecektir.

BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE POSTERLERİ
BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE BECAUSE THIS IS MY FIRST LIFE

Merakla beklediğim dizilerden biri olan Because This Is My First Life'ın çıkan 2 bölümünü dün izledim ve dedim bu benim blogumda mutlaka olmalı! Lee Min Ki'nin 5 yıldan sonraki ilk dizisi. Kendisi Shut Up Flowers Boy Banddeki oyunculuğuyla kalbime hızlı bir giriş yapmıştı zaten. Aklıma geldikçe dizi çıkartsa da izlesem diye düşünürdüm ve ta da geldi gönlümüzün efendisi! Jung Somin'i de ayrı severim zaten pek şeker kızımız :') Playfull Kiss'in aptal aşığı, D-Day'in yürekli doktoru şimdi karşımıza 30lu yaşlarındaki bir senarist olarak çıkıyor (Laf açılmışken bu aralar Kore dizilerinde de bir yazarlıktır senaristliktir gidiyor, bilmem fark ettiniz mi? Hiç şikayetçi değilim şahsen ben :D ). Lee Min Ki ve Sominin kimyaları çok güzel uymuş. Dizinin konusu ve karakterleri de bir romantik komedi için yeterince tatmin edici bence. İzlemenizi öneririm ben :))

Keyifli günler, iyi seyirler! :)






Share:

8 yorum

  1. Izlenecek dizi çok ya yeni sezona girince. :) Bu listemde vardı inşallah izlediklerim bitince buna da sıra gelecek. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi de aynı anda çıktılar, yetişemiyorum :D Keyifli bir dizi, umarım severek izlersin :'))

      Sil
    2. hayata dair abartıdan uzak ama çok şirin keyifle izledim. gerçekten senaristi aşk ve evlilik konusunu bu kadar güzel anlattığı için ve oyuncuların bütün duyguları tam anlamıyla aktardıkları için teşekkür ederim. senaristin yeni dizilerini bekliyorum.

      Sil
  2. Değil mi benim de çok hoşuma gitti afişleri :')) İzlemeni öneririm kesinlikle, şimdiden iyi seyirler :))

    YanıtlaSil
  3. hayata dair gerçekçi şirin heyecanlı çok güzel bir dizi. aşk, arkadaşlık, evlilik konusuna psikolojik olarak değinilmiş şimdiye kadar izlediğim en güzel dizilerdendi senaristi kutlarım oyuncular da harikaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz pembe bir aşk hikayesi değildi kesinlikle dediğiniz gibi :)) Evlilik olgusuna farklı bakış açıları getirdiler :)) 2017'nin en iyilerinden biriydi kuşkusuz.

      Sil
  4. Kitap için gezinirken, blogtaki kore dizilerinde koyboldum :) Bu dizi bu yıl izlediğim en iyi dizilerden biriydi. Hem aşırı klişe ilerlemedi hem de tatlı,sakin bir havası vardı. İlişkilere farklı bakış açılarına sahip karakterler dizinin bütününü çok zenginleştirmişti. Ama maalesef bu dizi de bitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha iyi olmuş :D Yalnız artık Kore dizileriyle ilgili yazılarımı birbolumdaha.blogspot.com adresinde paylaşacağım. Yine Kore dizilerinde kaybolmak istersen beklerim :))
      Yılın en iyi dizilerinden biriydi benim için saydığın nedenlerden dolayı :))

      Sil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!