Pazar 6'lısı: Kışı Anımsatan, Kışın Okunmalık 6 Kitap


Merhabalar!
Aralık ayının temalarını şurada yazmıştım. Bir aksilik çıkmazsa, üşengeçlikten ölmezsem aralıktaki tüm temaları yazmayı planlıyorum. Pazar 6'lıları haricinde de daha birçok şey yazmak istiyorum. Tüm yılı tembellik yaparak geçirdim bari kapanışı güzel olsun değil mi? Planıma sadık kalabilirsem bu ay çok görüşeceğiz. Gerçi bilemiyorum iyi mi kötü mü? Bıkmazsınız umarım anasayfanızda beni görmekten :))

Bugünkü Pazar 6'lısı temamız Kışı Anımsatan, Kışın Okunmalık 6 Kitap. Kışı size hangi şekilde anımsattığı önemli değil. Kış denilince aklınızda hangi kitaplar beliriyorsa paylaşın bizimle :)) Ben açtım Goodreads'i okuduklarımdan, okumak istediklerimden hangisi o havayı veriyorsa yazıverdim. 

1. Kardan Adam-Jo Nesbo
Aklımda ilk beliren kitap Kardan Adam oldu. Geçenlerde Sinemakale blogunun şu yazısı sayesinde filminin çıkacağından haberdar olmuştum. Daha öncesinde de kitabı 2018 Popsugar Reading Challenge'ın Nordic Noir kategorisine yazmıştım. Kış Okuma Şenliğine katılırsam ilk kategoriye de bu kitabı yazmayı düşünüyorum. Bir taşla iki kuş :))
2. Ejderha Dövmeli Kız-Stieg Larsson
Önce Norveçte geçen Kardan Adam, şimdi de İsveçte geçen Ejderha Dövmeli Kız. İskandinav ülkelerinden sırayla gidiyormuşuz gibi oldu ama ne yapalım tema kışı anımsatan kitaplar olunca soğuk memleketlerde geçen kaliteli polisiyeler başı çekiyor. Kitapla ilgili yorumuma şuradan ulaşabilirsiniz.
3. Felsefe Taşı- J. K. Rowling
Harry Potter serisini tekrar okumak güzel olmaz mıydı? Bence çok müthiş olurdu. Hatta düşüncesi bile ısıttı şu an :')
4. Kitap Hırsızı-Markuz Zusak
Anlatıcımız Ölüm. Hayır ölüm meleği falan değil. II. Dünya Savaşı sırasında Almanyada yaşayan Liesel adındaki bir kitap hırsızını anlatan bu kitap kalbinizi hem ısıtacak hem de çok kıracak. Hazırlıklı olmakta fayda var derim.
5. Cerrah-Tess Gerritsen 
Kışın bir diğer anlamı da yorgan altında sabaha kadar kitap okumak olduğundan sürükleyici bir şeyler ihtiyaç var ve işte tam bu noktada devreye polisiyeler ve seri kitaplar giriyor. Polisiye denilince de Tess Gerritsen'i anmadan listeyi bitiremezdim. Serinin bir de dizisi var. Kitaplarının yerini tutmasa da yorgan altına girip izlenebilir :))
6. Taht Oyunları-G.R.R. Martin
Uzun zamandır okumak istediğim serilerden biri (Hatta şu an raftan göz kırpıyor beni oku diye). Dizisinde de yanlış hatırlamıyorsam 3. sezonda kalmıştım en son. Diziye ne zaman devam ederim bilinmez ama bu kış artık kitaplarına başlamak istiyorum. Bu tuğla gibi kitapları yanımda taşıyamayacağımdan da okumak için en uygun zaman yarıyıl tatili gibi geliyor.  

Benim bu pazar ki 6'lım böyleydi. Seçtiğim kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de kışa uygunlar mı ya da sizin seçtiğiniz kitaplar neler? Buyrun yorumlara! :))

Share:

19 yorum

  1. Ejderha dövmeli kızın romanını bende çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye seviyorsanız keyif alacaksınızdır diye umuyorum. Yalnız kitabın açılması için şöyle bir 150-200 sayfa okunması gerekiyor :))

      Sil
  2. İnşallah hepimiz bu seneyi güzel bir şekilde kapatırız ve ben de en az senin kadar bu ay neredeyse her gün yazı paylaşmak istiyorum.Yıl güzel biter inşallah :D Kitap okuma hedefimi tamamlayamamış olsam da.
    Yalnız Eslem maşallah diyim çok fazla kişi paylaşmış bu haftanın yazısını,tütütü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anasayfamda gördüm yazılarını ama hala okuyamadım, içim parçalanıyor ;___; Cuma günü finallerim bitiyor, oturup blogunu sondan geriye doğru okuyacağım :D 2017'yi güzel kapatıp 2018'e bomba gibi başlarız umarım Ecrin<3
      Ahahah dimi ya aynen maşallah diyelim de nazar değmesin ben de şaşırdım anasayfada arka arkaya pazar 6'lısı yazılarını görünce :D Sanırım herkes iyi bir kapanış yapmak istiyor ve temalar da buna müsait olunca yazan çok oldu :D

      Sil
  3. Kitap Hırsızı'nı baya merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygusal bir kitap. Umarım okuyup seversin :))

      Sil
  4. Harry Potter bence de tam bir kış kitabı! Ben de listemi dün hazırladım, bu haftanın teması çok hoştu. =) Ek olarak, şimdi okuduğum Feo ve Kurt kitabını tavsiye etmeliyim, Rusya'nın soğuğunda geçen tam bir kış masalı <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kış bir tekrar okuma/izleme maratonu yapasım var, çok özledim ya :')) Teşekkür ederim, senin listen de şahaneydi hatırlıyorum :))
      Hikayene atmıştın kitabı ve o zaman aynısını ben diyecektim sana tam kış kitabı gibi duruyor diye :D Feo ve Kurt aklımda bulunsun o zaman, bir kitap alışverişi daha yaparsam alırım belki, teşekkürler önerin için^^

      Sil
  5. valla dream team gibi listeeeeee :)

    YanıtlaSil
  6. Bence de daha çok görelim essevecim 😊.

    Harry Potter bence harika bir seçim benim de yeniden okuyasım var 😊 Yılbaşı Hogwarts da başka güzel ❤️.
    Ejdarha dövmeli Kız’da bence güzel bir seçim olmuş 😊. Kışın okumak kitabın etkisini arttıracaktır. Kitap Hırsızı’nı artık okusam bir ara iyi olacak sanki 😊

    Eline sağlık çok güzel liste olmuş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimli baskıları da edinmişken yeniden Harry Potter okumak daha bir zevkli olur artık senin için :D
      Teşekkürler, kışın bitmesine az kaldı, inşallah bitmeden Ejderha Dövmeli Kız serisine devam edicem :)
      Eminim çok seversin Kitap Hırsızını :)
      Teşekkürler :))))

      Sil
  7. Kış okuma şenliğine katılıyor musun? Çok sevindim :-) O zaman listeni yaz da yorum yapayım :-)

    Aralık ayı benim bloglarda en sevdiğim dönem. En çok yazı yazdığım, en çok okunduğum ve yorum aldığım ay. Yılın dökümünü yapmayı seviyorum. Sanırım insanlar da okumayı seviyor. En azından ben seviyorum. Bu yüzden yazılarını merakla bekliyorum.

    Kitap Hırsızı benim listemde de var. Taht Oyunları hiç aklıma gelmedi ya. Halbuki Winter is coming :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu gördüm ama henüz yayınlayamadım :))
      Dediklerine katılıyorum kesinlikle. Aralık ayını yılın dökümünü yaptığımız için ocak ayını da yeni yeni etkinlikler keşfettiğimiz/ürettiğimiz için çok seviyorum ben de :)

      Ahahah olsun ben senin yerine yazdım :D

      Sil
  8. Kardan Adam’ı ben de merak ettim. Sadece izlerim sanırım...

    YanıtlaSil
  9. Gerritsen'İn bütün kitaplarını okudum harikaydı

    YanıtlaSil
  10. Kim bilir belki birlikte okuruz? :D Ya finallerim bitsin hem tekrar okumak hem de tekrar izlemek istiyorum :')))

    YanıtlaSil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!