Seyir Sefteri #6: Bayinizden Israrla İsteyiniz!!!!

M E R H A B A L A R
Bilmiyorum başlıkta fazlaca kullanılmış olan ünlemler dikkatinizi çekti mi? Heyecanlandığımda, duygularım tavan yaptığında yazarken ünlem konusunda bayağı bonkör davranırım. Şu anda da bonkör bonkör ünlemleri arka arkaya yapıştırmamın bir nedeni var: s i n i r l i y i m. HEM DE ÇOK.

Üniversitede ders seçme (daha doğrusu seçememe) gibi illet vardır ki evlerden uzak. Ders seçiminin başlayacağı gün alarmlar 7'ye kurulur, üniversitenin sitesi her saniye yenilenir ki ders seçimleri açıldığında en iyi hocaları kapabilesiniz. O erken kalkıp da pusuda bekleyenlerden değilseniz geçmiş olsun. Arta kalan hocalarla geçecek yeni bir eğitim öğretim yılına 1-0 geride başlamak zorunda kalırsınız. Tıpkı benim gibi.

Plan program gibi şeylerle hiç işim olmadığı için ders seçim gününün ne zaman olacağına bakmamıştım. Haliyle ders seçiminin olduğunu anca whatsapp grubunda bahsi geçince öğrendim ama iş işten geçmişti bile. Eh dedim Eslem akılsızlığının cezasını çek de gör. Kendi aptallığımdan kaynaklandığı için kendime sinirlendim ama bu yazıyı yazdıran sinir kuvveti bu değil.

MOOD


İstediğim hocaları kaçırınca dedim bari üstten birkaç ders alayım, not ortalamam da yetiyor. Geçen dönem de almıştım iyi olmuştu. Ama sanki üst dönemler öcüymüş gibi dedim ki tek almayayım. Yakın arkadaşlarımla da bir konuşayım birlikte alalım. Konuştuk iyi güzel ayarladık her şeyi, pazartesimiz tamamen boş olduğu için o güne üstten 2-3 ders alalım da seneye almaz rahat ederiz dedik. Gittik danışmanımızın yanına dört kişiydik dedi ki ikili ikili gelin. İyi peki dedik ayrıldık ikili olarak, biz dışarda bekliyoruz ilk giren arkadaşları. Çıktılar, planladığımız şekilde almışlar dersi. Biz de almak için girdik içeri ama hoca demesin mi o ders doldu artık veremem ;__; Sabah 9'daki dersi veriyor ama 12'dekini vermiyor o sınıf çok küçük, çok kalabalık oldu sığmazsınız diye. Bir-iki kere ısrar ettim ama yok vermedi... Üzüldüm ama eh ne yapalım kısmet diye kendimi avutuyordum TA Kİ BUGÜNE KADAR. 

Meğer benden sonra giden kıza vermiş dersi??!?! Yani gerçekten ne mana?? E hani yer yoktu?? Hani gerçekten veremezdin??? Tam anlamıyla rezalet. Bir de danışman olacak. Ben bir şok oldum öğrenince ama dersi alan kız da sevdiğim biri olduğu için diyemedim bir şey. Ki onun zaten bir suçu yok. Biraz dil dökmeyle, tatlı sözle almış dersi helal olsun valla. Ben beceremedim. Yeterince ısrar edememişim demek. 


Demem o ki benim gibi hemen peki demeyin. Yırtık olun. İnatçı olun. Tuttuğunuzu koparın. Bayinizden ısrarla hatta ISRARLA isteyiniz. 

Evet bolca aptallık içeren ama geç de olsa gözümün açılmasını sağlayan hikayemin sonuna geldik. Bir geçmiş olsununuzu, her şerde bir hayır vardırınızı alırım valla:(

Share:

20 yorum

  1. ah bu hocalar yok mu bazen insanı çileden çıkarıyorlar nasıl canın sıkılmıştır kim bilir ! Daha hocalarda adalet yok biz ülkemizde arıyoruz çok acı ! Neyse hayırlısı deyip klasik kapanışı yapıyorum senin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de çoğu kişinin aksine benim sevdiğim bir hocaydı, daha da üzücü oldu :/ Teşekkür ederim vardır bir hayır bunda da diye umuyorum :))

      Sil
  2. vardır bunda da bir hayır :D üniversite yıllarında ben de hep o sabahın köründe kalkıp bekleyenlerdendim bu sayede istediğim dersleri hep aldım ama o beklemenin stresi bile yoruyordu insanı o günleri hatırladım şimdi, güzeldi yine de be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Poşet inşallah vardır :D Çok erken kalkanlardan değilim ama yine de istediğim dersleri alacak kadar önce davranırdım, bu sefer böyle bir talihsizlik oldu :D Beklemenin yanı sıra bir de sisteme girdikten sonra 15 dakikan var, 15 dakikada sistem kaplumbağa hızıyla işlerken hallettin hallettin halledemedin tekrar sisteme girmeye çalışıyorsun :D
      Çok merak ediyorum üniversite bitince özleyecek miyim diye ben de :D Özlemem gibi geliyor :D

      Sil
  3. İstediğin dersleri alamamana üzüldüm canım. En azından durumdan ders çıkarmışsın. Hayatta başarılı olmak için biraz yüzsüz olmak gerekiyor. Ne istiyorsan talep edeceksin, ısrar edeceksin. Sen gurur yapıp kenara çekildiğinde diğer insanlar birkaç adım önüne geçiyor. Bir atasözü var ya çok severim. Nejat Uygur versiyonunu yazıyorum: İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse diyip kenara çekilmemek lazım da işte gel de tabiatıma anlat bunu :D 1-2 kereden sonra ısrar edemiyorum. Söze bayıldım, çıkarttırıp masama falan mı yapıştırsam sürekli göre göre belki bilinçaltıma işler :D

      Sil
  4. Valla hayatta yırtık olamadığım için kaybettiğim çok şey var. Napalım bizim de tek kusurumuz bu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tek kusurumuz bu olsun ama insan bu kaybettiklerini düşündükçe kendine sinirleniyor sonra :D

      Sil
  5. of of çok kötü olmuş ya.. benim de aynı şekilde, ve ayrıca birçok arkadaşımın da, öğrenci işleri ile başımız dertte. niye işleri böyle yokuşa sürüyorlar hiç anlamıyorum. hayırlısı olsun diyorum, belki böylesi daha iyi olur senin için canım benim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadisçe bir zevk mi alıyorlar bilmiyorum ki :D Teşekkürler Gözde, inşallah dediğin gibi olur :')))

      Sil
  6. Kötü bir talihsizlik olmuş senin için ya... :/ Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler. Sahiden de öyle oluyormuş canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı dil ve ısrar kabiliyetinin birleşimi bayağı etkili oluyor :D

      Sil
  7. Hımm! Başınızdan geçen bu hadisenin bir benzerini ben de yıllar önce bir sınavda yaşamıştım..5 dakika geç kaldığım için beni sınava almamışlardı ama ne gariptir ki benden hemen önce giren 2 kızı içeri almışlardı.. o sınavı veremediğim için de kötü notlar almıştım..yani dediğiniz gibi mücadeleci,yırtık,inatçı olmak ve tuttuğumuzu koparma ve bayimizden ısrarla istememiz gerekirdi..😀 kolay gelsin..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü olmuş sizin de :/ Gerçekten insan anlam veremiyor böyle durumlara. Teşekkür ederim, size de kolay gelsin. Umarım benzer bir durumu bir daha yaşamazsınız.

      Sil
  8. Hımm! Başınızdan geçen bu hadisenin bir benzerini ben de yıllar önce bir sınavda yaşamıştım..5 dakika geç kaldığım için beni sınava almamışlardı ama ne gariptir ki benden hemen önce giren 2 kızı içeri almışlardı.. o sınavı veremediğim için de kötü notlar almıştım..yani dediğiniz gibi mücadeleci,yırtık,inatçı olmak ve tuttuğumuzu koparma ve bayimizden ısrarla istememiz gerekirdi..😀 kolay gelsin..🙂

    YanıtlaSil
  9. Şu an senden çok ben sinirlendim biliyor musun? Geri zekalıya bak ya! Büyük geçmiş olsun :( Bizim okul da buna benzer zorluklar çıkarıyor. Bizim bölümün %100 İngilizcesi'ne ders açmazlar %30 İngilizce kısmına açarlar. Ne hoca seçebiliriz ne de almak istediğim dersi balka saate alabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah teşekkürler Belle :D Bu okul yönetmeliklerini kim yazıyor ya bir getirsinler konuşmak istiyorum, hangi kafayla yazıyorlar merak konusu cidden :D

      Sil
  10. geçmiş olsun yaaa vardır her şerde bir hayır :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler İlkay :)) Sınıf öğretmenliği okuyorum :D İlgini çeken bir bölümse daha detaylı konuşabiliriz :)

    YanıtlaSil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!