İki Adet Nur Topu Gibi Meydan Okuma

Merhabalar :)

İki adet meydan okuma haberim var. Hemen onlardan bahsedip kaçacağım, zaten meydan okumalar sırasında benden bıkacaksınız muhtemelen, olsun.

İlk meydan okumamız erken kalkmak isteyip de kalkamayan için. Yeşil Şemsiye blogundan Aley önümüzdeki pazartesi başlayan sabah 5'te kalk konulu bir meydan okumaya başlıyor. 

Ben de erken kalkmak istiyorum ama girişimlerim hüsranla sonuçlanıyor hep. Tamamen benden kaynaklı tabi. Erken kalkıcam dediğim hiçbir zaman kendimi yeterince ciddiye alamadım. Kalkıp alarmı kapadım ve geri uyudum 1-2 gün dışında. Bir süre sonra da gece yatarken bile sabah kalkmayacağımın bilinciyle yatmaya başladım. Aley'in yazısından sonra tekrar bir güven geldi. Tabii bir de birlikte yapacak olmanın verdiği güç de etkili bunda. O yüzden erken kalkmak isteyip kalkamayan, destek arayan arkadaşlarımızı davet ediyorum, birlikten kuvvet doğar diye boşuna dememişler sonuçta :))) Meydan okumayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

@periodiclibrary

Erken kalkma meydan okumasını kafama koymuşken az önce Ezgissimo blogundan Ezginin de tam bu erken kalkma meydan okumasını tamamlayacak 28 gün blog yaz meydan okumasını gördüm. İşte şimdi tam oldu dedim. Her gün blog yazmak benim ütopik diyebileceğim bir meydan okuma olurdu normal şartlarda ama 5'te -inşallah- kalkacağımı düşününce yapabilirmişim gibi geliyor. Ayrıca 28 günün konuları da birbirinden güzel. Meydan okumayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Hayatıma düzen getirmeye çalıştığım şu günlerde tam da ihtiyacım olan meydan okumalar. Geriye tüm irademi toplayıp başarıyla meydan okumaları yerine getirmek kalıyor. Ne diyelim gazamız mübarek olsun :))) 

Peki siz katılmayı düşünür müsünüz bu meydan okumalara? Güzel olacak bence, siz de katılın :))

Yuto olur diyor

Share:

20 yorum

  1. EZGİ'NİN meydan okumasına katılmak istiyorum. umarım başarırım. 8 yıldır blog yazıyorum. Ancak 28 gün boyunca her gün yazmayı başarabilir miyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah, 8 yıl az buz değil tebrik ederim :))) Deneyelim bakalım, umarım başarırız :))

      Sil
  2. Hepsi de pek güzel ama maalesef herhangi bir meydan okumadan sağ çıkabileceğimi sanmıyorum. Keşke daha hırslı bir insan olsaydım ama tam bir üşengecim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşengeçliğimizi yenmek için bir vesile olur belki bu meydan okumalar :D Daha önceden olsa yapabileceğime inanmazdım ama şu an nedensiz bir güvenle doluyum :D Bence en azından bir güncük deneyebilirsin :)

      Sil
  3. Düzensiz uyku gerçekten uykunun kalitesini de düşürüyor:(( Beşi çok nadiren görüyorum ben ama bir ikide yat bir üçte yat tüm dengem şaşıyor:(
    Teşekkürler İlkay :))

    YanıtlaSil
  4. Birbirimizi böyle motive ettikçe bizden güçlüsü yok! Pazartesiden itibaren başlayalım o zaman! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm motivasyonumu toplamış haldeyim, pazartesiyi iple çekiyorum :D Yalnız bir sorum var, meydan okumanın belli bir süresi var mı? Hani 30 günlük, haftalık vs gibi. Yoksa ömürlük bir alışkanlık mı diyorsun? :D

      Sil
  5. Bir an önce şubat gelse de başlasak))))) Yalnız senden çok güzel şeyler çıkacak kesin, heyecanla bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
  6. Her gün yazmayı başarabilirim ancak her gün saat 5'te uyanmaya cesaret edemedim. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İddialı biraz evet :D Meydan okumanın ilk günüydü bugün ve 2 saat rötarlı kalkabildim😅

      Sil
  7. Ezgi'nin şalanjını biliyordum ama ilkini şimdi senden öğrendim.
    Her ikisi için de başarılar dilerim herkese. Ben yorumcu olarak katılacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :)) Motivasyon desteği de gerekli sonuçta :D

      Sil
  8. Erken kalkan insanlara hem imrenmişimdir, hatta bazen bu kıskançlık seviyesine bile çıkıyor. Diyorum erken kalkanlar şimdiden çok güzel şeyler yaptı; kitap okudular, temizlik yaptılar, dizi izlediler ama ben hala bu saatte uykumu açmaya çalışıyorum filan... Ben de erken kalkma kararı aldım, yarından itibaren saat 9'a ayarladım kendimi. 5 benim için çok çok erken, yapamayacağımı biliyorum o yüzden önce ufaktan başlasam daha iyi olacak :D 9'dan başlayıp 8'e kadar gerilemeyi düşünüyorum ama bakalım. 9 bile benim gözüme erken görünüyor yani :D Bloga her gün yazmakla ilgili olan meydan okuma ise çok ilgimi çekti, gidip baktım da konular çok güzel. Sanırım ona katılacağım. Hem blogum canlanır hem de ben üstümdeki ölü toprağını atarım :D Meydan okumaları bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah kesinlikle anlıyorum seni Gözde :D Benim de en yakın arkadaşım güneş doğduktan sonra uyuyamıyor, imrenmeyle öldürme isteği arasında kalıyorum bunu duydukça :D
      Bir de şöyle bir gerçek var ki insan ne kadar çok uyusa da doymuyor zaten, vücudu ayakta tutacak kadarını aldıktan sonrası israf geliyor bana ama gel de bunu sabah anlat bana :D
      Benim de bugün biraz geç oldu, 7'de kalkabildim:( Gece her zamankinden erken yatınca uyuyamadım, uyuyamayınca da sinirlendim, daha da uyuyamadım :D Böyle olunca da tabi 5'te kalkamadım. Bugün uyuyabilmeyi umuyorum erkenden :)) Senin nasıldı sabahın peki? 9'da uyanabildin mi? :))
      Di mi!! Konular çok özenle seçilmiş, gerçi bazı günleri mecburen pas geçeceğim ama çoğuna katılmayı planlıyorum ben de. Senden de enfes yazılar, listeler çıkacak kesin😍 Rica ederim ne demek<3

      Sil
  9. İkisi de güzel etkinlikler ama ben katılır mıyım bilmiyorum. Bu tarz etkinliklere çok gaza gelip katılmışlığım ama tamamlayamamışlığım olduğu için artık temkinli yaklaşıyorum :-) Sana başarılar dilerim canım.

    Bir de 5 çok erken değil mi ya? 7'de kalksan bile başarıdır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir türlü akıllanamıyorum sanırım, o yüzden hala heyecanla katılıyorum meydan okumalara :D Çok teşekkür ederim Şule :))

      Evet gerçekten bayağı erken ama ne kadar erken o kadar iyi :D Kalktıktan sonra ders çalışmaya hazır hale gelmem de vakit alıyor bayağı :D Bir de planladığım gibi 5'te kalksam blog okumalarımı, dizi izlemelerimi o vakitte yapmak istiyorum ama bu hafta sadece ders çalışabildim planladığımdan geç kalktığım için :)))

      Sil
  10. Süpersin :) Haydi bakalım başlıyor muyuz ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladım gitti valla :)))) Tekrardan teşekkürler bu etkinlik için :)

      Sil
  11. meydan okumalar bence de güzel olacak

    YanıtlaSil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!