10. Hayaller vs. Hayatlar | 28 Days Blog Challenge



Yaralı olduğum bir konuya parmak basıyor Ezgi ve şöyle soruyor:
10. Şimdiki aklım olsa şu bölümde okurdum dediğin bir dal var mı ? Anlat bakalım neymiş ?

Kemerlerinizi bağlayın, sizi biraz zamanda yolculuğa çıkaracağım. Tarih 2015 yazı. Elimizde bir adet sınav sonucu, bir adet de hedeflerinden uzağa düştüğü için bir kere daha sınava hazırlanıp daha da uzağa düşen bir Eslem var. Kısaca elde var sıfır.

Lisede ve mezun yılında inatla sayısaldan hazırlanmış bu Eslem kişisi. Hazırlanmış hazırlanmasına ama bir türlü istediği puana ulaşamamış. Kara kara ne yapacağını düşünürken annesinin "Bir de TM'deki bölümlere bakalım" demesiyle TM'deki bölümlere bakmaya başlamış. Zaten TM sınavına da annesinin iteklemesiyle girmiş zamanında bu Eslem kişisi, yoksa ona kalsa sayısaldan başkasına bakmazmış.

Bölümlere bakarken sınıf öğretmenliğe gözüne çarpmış, daha önce hiç düşünmediği bir bölümmüş ama neden olmasınmış? Böylece tek bir tercih yazmış ve o da tutmuş: Kocaeli Sınıf Öğretmenliği.

Temsili bir Eslem  @nutllove
Her geçen gün bölümünü daha çok seviyormuş ama üniversitesi için aynı şeyi söyleyemiyormuş. Ayrıca bu sırada yapmaktan hoşlanacağı başka bir meslek daha olabileceğini fark etmeye başlamış. İlginç bir farkındalıkmış çünkü lise döneminde hiç sevmediği bir dala ilgi duymaya başlamış: İngilizceye. Kayıp Rıhtım'daki Çevirmenin Çemberi yazılarıyla başlamış bu sevgi ve daha birçok şeyle artıp gitmiş. Ancak çok geçmiş her şey için.

Bazen Polyannalığı üstünde olduğunda atandığını ve atandığı şehirde tekrar üniversiteye başlayıp mütercim-tercümanlık okuduğunu, şansı yaver giderse bir de grafikerlik yaptığını hayal edip mutlu olurmuş. Kötü günlerinde ise başta İngilizceyi nefret ettiren öğretmenlerine, sonra da Kocaelinde kalmasına neden olan her etkene kızınıp dururmuş.

Öyle işte dostlar, hala pes etmiş değilim. Sanırım bu gidişle öğrenciliğim asla bitmeyecek :D
Keyifli günler :)))

Share:

15 yorum

  1. Ne demek İlkay, gerçekten keyifle cevaplamıştım ben de. Biraz bile yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)))
    Ya ben şansa çok inanıyorum ve yeterince istersek illa bir kapı açılıyor. Yeter ki biz fırsatları kullanmasını bilelim :)))))))

    YanıtlaSil
  2. Pes etme, öğrencilik hiiiç bitmiyor hahhaah :)))
    ama bölümün de çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedeflere ulaşana kadar pes etmek yok :))
      Teşekkür ederim, ben de seviyorum. Sevmesem direkt bırakır ve dil için hazırlanmaya başlardım şimdiden :)

      Sil
  3. Pes etmek yok yola devam :)...Paylaşımlarınızı keyifle takip etmeye çalışıyorum, daima yazarsınız inşaallah. Sabırla dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bakalım :))
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Mesleğinizde de, hayallerinizde de -yaş kontenjanımdan faydalanarak- pes etmemenizi öneririm. Hayat hiç umulmadık anda hiç umulmayacak şeyler çıkarıyor hep. Eminim iyi ki böyle olmuş diyeceksin bir gün. Yeter ki çabalamayı bırakma. Akıl hocalığı gibi algılamayım olur mu yazdıklarımı? ;))

    YanıtlaSil
  5. Sınıf Öğretmenliği, istediğim bir bölüm olmuştu. Rehabilitasyonda öğretmenlik yapmaya başladığım zaman. :)

    Dilerim gönlündeki tüm hayallerin mutlu ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşir sevgili Eslem. :)

    YanıtlaSil
  6. Hayat kendi rüzgarında sürüklüyor oradan oraya, biz ne hayal kurarsak kuralım :)

    YanıtlaSil
  7. kızma şu yılların hayata bakış açına yön verecek kızma sen kendini geliştir sevdiğin işi yap en mühimi o :)

    YanıtlaSil
  8. Kocaeli de 30 yıl yaşamış biri olan,biri olarak, huzunlendim birden.
    Başarıların izin devamını diliyorum.
    Hedef olsun yeter ki,

    YanıtlaSil
  9. Yaa Eslem, böyle masal gibi anlatınca daha çok etkiledi beni :'( Kibritçi Kız okuyor gibi oldum :D Hiçbir şey için geç değil, ben ede bazen bazı şeyleri yapmak için geçti diyorum sonra aklıma insanların istedikten sonra her şeyi yaptıkları geliyor. Ellili yaşlarda dil kurslarına, enstrüman kurslarına giden, dans eden, sahnede şarkı söyleyen insanlar var. Yaşlı dediğimiz insanların maceralara atıldığını gördükçe hiçbir şey için geç olmadığını görüyor ve umutsuzluğa kapılmıyorum. Bu beni motive ediyor. Sen de öyle yap, hayallerin için asla geç değil! ^.^

    YanıtlaSil
  10. Öğrenciye dersi sevdiren de nefret ettiren de çoğu zaman öğretmen oluyor maalesef

    YanıtlaSil
  11. Ben İngilizceyi çok severdim. Başarılıydım da ama lisede dil bölümü açılmadığı için gidememiştim. Yıllar içinde bildiklerimi de unuttum maalesef. Keşke İngilizce okusaydım diyorum şimdi. Günümüzde çok güzel bir bölüm bence. Senin yaşın daha genç. İstersen yaparsın.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Sınav ne kadar zorlu bir şey gerçekten 😶 Lise sonda hazırlanırken sanki tek bir şansın var onu "kaçırmaman" gerekli... Stres aslında zorlu yapan sanırım. Umarım çook güzel kapılar açılır önüne Eslem! :)

    YanıtlaSil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!