1. Görüşmeyeli Nasılsınız? | MEYDAN OKUMA 16 GÜN 16 YAZI

Burayı hala okuyan varsa, merhaba :>
Karantinadaki şu günlerde bloga dönmeyi planlarken Ezgi'nin yeni bir meydan okuma etkinliği ile çıkagelmesi bir tesadüf mü? Hiç sanmıyorum, kaderin bir cilvesi bence🌸

Meydan okumadan henüz haberiniz yok ise Ezgi'nin şu yazısına mutlaka bir göz atmalısınız. Nisan sonuna kadar her günün kendine ait bir sorusu var ama bu sorular öyle pat diye cevap verebileceğiniz sorular değil. Öyle ki bazılarının cevaplarını henüz ben de bilmiyorum, günü geldiğinde hafızamı epey zorlamam gerekecek.

Öyleyse başlayalım^^

1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olcaktır. Önce birbirimizi tanıyalım.
Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte?


Karantina öncesinde henüz çiçeği burnunda bir sınıf öğretmeni olarak hafta içlerim okulda, haftasonlarım ise dikiş kursunda geçiyor, bir öğretmen bir öğrenci rolüne bürünerek günleri harcarken bolca evdekilerin kafasını "tatil istiyorum, tatiiil" diye ütülüyordum. Benim istiyordum bir göz, Allah verdi mi iki göz? Siz siz olun isteklerinizi belirtirken daha spesifik olun, neyin dua yerine geçeceği hiç belli olmuyor çünkü :D 

Şaka bir yana karantina öncesi hayatımın en yoğun zamanıydı. Böyle büyük bir sorumluluğu ilk defa yükleniyordum ve üzülerek fark ettiğim şey bizi bugünlere hazırlaması gereken üniversite ve stajın aslında buz dağının görünen kısmı olduğuydu. Bırakmam gerektiğini, yapamayacağımı düşündüğüm günlerden çocuklar için başka neler yapabilirim diye düşünmeye başladığım günlere geçiş yapmış, en son haftalarda da 23 nisana heyecanla hazırlık yapmaktaydık ki virüs patlayıverdi ve bizim heves kursaklarda yerini aldı...



Şimdi yalan yok, en yorgun olduğum dönemde karantina sebebiyle de olsa evde olmak sevindirmedi değil. Ayrıca sadece evde oturarak hayat kurtarmaktan güzeli var mı? Zaten azılı da bir eş aşığı olarak evde kalmaya uyum sağlamak hiç zor olmadı. İlk hafta günlerimi tam olarak yatarak geçirdim, heşteg sıfır pişmanlık. Uzaktan eğitimin başlamasıyla biz de okul olarak Zoom'u kullanmaya, ebatv'ye ek olarak elimizden geldiğince çocuklarla görüntülü ders yapmaya başladık ancak geçenlerde Zoom ile ilgili çıkan haberlerden sonra onu da bırakma kararı aldık.

Karantinanın en güzel şeyi hobilerime geri dönmek oldu🎉 Örgü örmeye başladım tekrar. Hedefimde karantina bitene kadar bir adet granny square battaniyesi örmek var, hani şu kare kare motiflerin örülüp sonradan birleştirildiği battaniye. İplerim ve tığım sürekli masamda, yavaş ilerliyorum ama şu ana kadar ördüğüm iki motif de çok içime sindi, gerisi geri kalan 3276787 motifin başına :D


En yakın arkadaşımla birlikte dünyanın ennnnnn tatlı mangası olan Fushigi Neko no Kyuu-chan'ı çevirmeye geri döndük. Gerçi o zaten üzerine düşeni yapıp bölümleri çoktan çevirip yollamıştı ama okul yoğunluğundan bölümleri editlemeyi süründürüyordum ben hep. Fırsat bu fırsat editledikçe Mangatr'de paylaşıyorum. Okumak isteyenler tam olarak şuradan ya da twitter hesabımızdan okuyabilirler.
gif: @huusina

Korece çalışmaya geri döndüm, yine jfkjh Umuyorum ki bu seferki daha düzenli ve daha uzun süreli olacak.

Yıllardır yapacağım yapacağım diyip de yapmadığım bullet journalı bu yıl yapmaya başladım çok şükür! 






24 yıllık hayatımda bir ilki de gerçekleştirdim, spor yaptım! Hiç aklımda yoktu ama bilmiyorum takip ediyor musunuz instagramdaki birsevde 14 günlük karın kası challenge'ına başlayınca ve 14 günün sonunda gerçekten 3 cm inceldiğini söyleyince bir gaza geldim ve başladım ben de challenge'a. Yılların hamlığından dolayı ilk üç gün ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diye tabir edebileceğim günlerden sonra alışmaya başladı vücudum. Üç günlük bir kaytarışım olmasaydı bu cumartesi bitecekti challenge ama maalesef önümüzdeki salıya sarktı :D İlgilenenler için challenge videosunu aşağıya ekliyorum hemen.



İiiiiişte böyle sevgili dostlarım, buraya uğrayamadığım günlerde bunlarla ve tabii kdramalarla meşguldum. Umuyorum ki burada daha sık görüşeceğiz artık!<3
Kendinize iyi bakın^^



Share:

15 yorum

  1. Bu süreçte öğrenci olmamak gerekiyormuş meğer :) Derslerden ve ödevlerden vakit kalırsa örgü vs. el işlerine kaçabiliyorum. Örebiliyorken bol bol örmek lazım. Bullet Journal çalışmaların da harika görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle sanırım, üniversite öğrencisi olan kardeşim her gün ödevlerden şikayet ediyor :D Bir seneyle sıyırdım neyse ki ben :D Örgü boş zamanı değerlendirmenin en rahatlatıcı yollarından biriymiş, insanın eli alışınca örmesi keyifli oluyor :)
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Yazıda ":D" gördüğümde, televizyon dizilerindeki gülme efektleri aklıma geliyor. Çoğu zaman o gülme efektleri, ben gülmediğim için sahte geliyor. Yazıdaki ":D" için de benzer bir durum söz konusu. Ama buradaki ilk :D'de ben de güldüm :) Kendi adıma zamanlaması uygun bir duygu ifadesi olduğunu düşünüyorum :) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah hiç o şekilde düşünmemiştim o gülümsemeyi :D Ben genelde daha rahat takıldığım yerlerde (mesela twitter) ve yakın arkadaşlarımla konuşurken random gülümsemeyi kullanmayı tercih ediyorum ama blogta çok yakışmıyor gibi geliyor. E emoji de olmayınca geriye bu kalıyor :D

      Koyduğum her gülümseyen suratta benim de gülümsediğime emin olabilirsiniz :D

      Sil
    2. Blogger'ın kendi temaları dışında bir tema kullanıldığında, burada olduğu gibi, değişiyor mu bilmiyorum ama "yeni yayın" penceresinde "emoji" gibi özel karakterlerin eklenmesini sağlayan bir kısım var :) Resim ile video ekleme simgelerinin hemen sağında :)

      Sil
    3. Kaç yıldır buradayım sayenizde öğrendim emoji eklenebildiğini oradan :D Gerçekten öğrenmenin sonu yok, çok teşekkür ederim :))))

      Sağ tık yapınca emoji seçeneği çıkıyor bende de ama her zaman çalışmadığı için kullanamıyordum, yeni yayın penceresinden eklenebildiğini öğrenmek çok iyi oldu :)

      Sil
  3. Harika bir yazı olmuş ellerinize sağlık | Bu arada sizide son yazıma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Heeey! Bullet Journal çok güzel gözüküyor! :) Manga çevirisi yaptığınız bilmiyordum, ilk uygun zamanımda bakacağım. Motifleriniz de çok şirin gözüküyor, sonucunda çok güzel bir şey çıkacağını düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim :)) Yeni sayılırız ve çok da devamlı değiliz :D Sırf bu bahsettiğim manga için açtık :D Bakarsan geri dönüşlerini merakla bekliyorum :))
      Çok teşekkür ederim, inşallah sonuca ulaşabilirim :)

      Sil
  5. battaniye enfes olacak bence hem sen motifleri ör belki bir hırka olurlar neden olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim, ben bu hızla gidersem zaten anca kışa yetişecek :D

      Sil
  6. Öğretmenliğin ilk yılında herkes aynı durumda oluyor. Ben ilk üç günde istifa etmeyi düşünmüştüm. Ömrümün sonuna kadar bu mesleği yapamam, demiştim ama başka ne yapabileceğimi bilmediğim için devam etmiştim :-) Şimdi severek yapıyorum. Maalesef öğretmenlik yaparak yaşayarak öğrenilen bir meslek.

    Ben de spor yapsam hiç fena olmayacak ama hiç içimden gelmiyor. Benim spor anlayışım en fazla yürüyüş yapmak. Onu da evde yapmak çok sıkıcı. Benim de bir meydan okumaya ihtiyacım var :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettirdi :)) Instagramda falan bir de çoktan uyum sağlayan arkadaşları görmek bayağı bir zorlayıcı oluyordu, neyse ki o günler geride kaldı :) Çalıştığım okuldaki hocalar da sağ olsunlar yardımcı oldular hep :)

      Spor yapmak kararlılık istiyor ve ben de maalesef bitiremedim meydan okumayı. Çok kararlı olmak gerekiyor sanırım, ben pes ettim ama aynı anda başladığımız kardeşim bitirdi meydan okumayı, hatta bitirmesine rağmen devam ediyor hala maşallah :D
      Haklısın evde yürüyüş pek cazip olmuyor:( Dışarı rahatça çıkabildiğimiz günler gelse de dışarıda, temiz havada yürüyüş yapabilsek :)

      Sil
  7. Hoş geldiiin, ben biraz geç karşıladım kusura bakma :)) Teşekkür ederim İlkay, bunu duymak gerçekten mutlu etti, senin de yerin farklı :) Herkesin düzeni farklı, belki sana spontane olmak yarıyordur :))
    Teşekkür ederiiiim<3

    YanıtlaSil

Bir merhaba, iyi günler ya da sağlıcakla kalın da kafi!